Architectenbureau Kooijman | Idee Ontwerp Uitvoering

Zwembad De Wijde Blick
i.s.m. IDNA

Voor de camping hebben we een volume ontworpen voor een zwembad, een restaurant, snackbar en bijbehorende faciliteiten. Het is gesitueerd bij de noordelijk entree waar de sociale kern van de camping ligt.
Nu is dit niet meer dan een doorgaande route met daaraan losse gebouwen. Enkele hiervan vervangen we met het ontwerp dat uit twee herkenbare volumes bestaat, een voor de horeca en een voor het zwembad. Door het geheel gedraaid te plaatsen, creƫren we een plein, een herkenbaar centrum.

Het volume voor de horeca heeft een zadeldak wat verwijst naar de bestaande volumen rond het plein en maakt het tot een geheel. Door zijn grote en de ligging sluit dit volume het plein af en is het herkenbaar vanuit de hele camping en de direct omgeving.
Het zwembad ligt in een transparant volume wat samen met de ligweide en het plein de recreatiestrook vormt. De glazen gevel verzorgt de fysieke scheiding en behoudt het overzicht op de gehele strook. Hiermee ontstaat er een open en vrije sfeer

Met het ontwerp zijn meer dan alleen de wensen van de opdrachtgever vertaald. Door verder te kijken, hebben we het sociale centrum een duidelijke plek en ambiance gegeven.

opdr.g.
Camping de Wijde Blick
locatie
Renesse
status
gerealiseerd in 2013