Architectenbureau Kooijman | Idee Ontwerp Uitvoering

Zorg woongroepen
Weeda Architecten, architect V.H. Kooijman

Het bestaande pand wordt geheel gestript en geschikt gemaakt voor twee woongroepen voor mensen met een licht verstandelijke beperkingen met psychiatrische en gedragsproblematiek.

Men komt binnen in een hal van waaruit de twee woongroepen op de verschillende verdiepingen worden ontsloten. Centraal gelegen zijn de woonkamer met keuken en de personele ruimten.
Van hieruit worden de wooneenheden bereikt. Deze zijn ruim opgezet en bieden de bewoner alle nodige voorzieningen.

Door de centrale ligging van het kantoor en de spreekkamer kan het personeel snel reageren op situaties. De bewoners kunnen daardoor ook sneller “even binnenwippen”.

Het terrein wordt geschikt gemaakt voor de bewoners. Er is ruimte gecreëerd voor te kunnen zitten en twee velden om te sporten. Ook worden er een berging en een hobby- en fitnessruimte gerealiseerd.
Struiken en bomen leveren een beschutting voor de buitenruimte. Door op strategische plekken openingen in het groen te maken, is er zicht op de omgeving en krijgt het een open karakter. Dit werkt ook vanuit de wijk en zorgt ervoor dat deze wooneenheden een onderdeel van de sociale structuur blijven.

opdr.g.
Pameijer
locatie
Rotterdam
status
gerealiseerd in 2010