Architectenbureau Kooijman | Idee Ontwerp Uitvoering

Verbouw Kantoor
IDNA

Door alleen de hoogst noodzakelijke scheidingswanden te laten staan ontstaat er een doorgaande ruimte dat past bij het open karakter van het bedrijf alsmede het alom vertegenwoordigde panorama.
De wat smal aanvoelende ruimte maakt het goed mogelijk de ruimte te zoneren zonder extra bouwkundige voorzieningen.

De kern is in warm grijs geschilderd. Deze kleur benadrukt de kern waaromheen de ruimte zich voegt. Door de donkere kleur wordt de aandacht naar buiten gericht, het weidse uitzicht.
De ruimten zijn zo op het uitzicht georiënteerd en komen prettig en ruimer over.

De doorgaande open ruimte wordt gezoneerd door de karpetten. Tegelijkertijd benadrukken deze door middels hun kleur en uitlijning juist die doorgaande ruimte.

De routing volgt als vanzelf de ruimte. De ‘openbare’ plekken zoals de keuken en kopieerfunctie geven extra dynamiek, waarmee de sociale cohesie sterk blijft.
Deze ‘openbare’ ruimtes zijn bij de balkons gepositioneerd, zodat er even een frisse neus kan worden gehaald.

Bewaren

opdr.g.
Servorg
locatie
Rijswijk
status
in uitvoering