Architectenbureau Kooijman | Idee Ontwerp Uitvoering

Herbestemming School
IDNA

Een oud schoolgebouw wordt getransformeerd tot 3 ruime woningen.

In het ontwerp is het karakter van het schoolgebouw, waaronder de grote hoge klaslokalen en het imposante hoofdtrappenhuis, behouden gebleven. De zolder is ingezet als ruimtelijke beleving van de ruime lichte woningen.
Uitbreiding van het woonoppervlak bevindt zich aan de achterzijde waar de woningen, naast een eigentijdse aanbouw, tevens beschikken over een riante tuin met carport.

Het karakter van het gevelbeeld is gerespecteerd, waarbij enkel de nieuwe entrees en achterbouw eigentijds zijn vormgegeven. De materialisatie van de uitbreiding bestaat in hoofdlijnen uit verticale houten delen die variƫren in breedte. Deze materialisatie van de gevel loopt tevens door in de perceelscheidingen en bergingen en carport . De nieuwe ingrepen zijn duidelijk afleesbaar.

Binnenkort zal worden gestart met de verbouw van het complex.

opdr.g.
De Maese woningen BV
locatie
Schiedam
status
in uitvoering