Architectenbureau Kooijman | Idee Ontwerp Uitvoering

Ervaring & werkwijze

Victor KooijmanIn 2010 heb ik architectenbureau KOOIJMAN opgericht en ben ik gestart met de eerste opdracht. Het betrof een verbouwing en restauratie van een boerderij, een rijksmonument, waar ik verantwoordelijk was voor het gehele proces van ontwerp tot en met het begeleiden van de uitvoering.

In de tien jaar voor de oprichting heb ik ervaring opgebouwd in het ontwerpen en realiseren van verbouwingen en nieuwbouw voor scholen, wonen, kinderopvang, zorg en recreatie. Onder mijn verantwoording zijn meerdere projecten gebouwd. Deze tonen mijn aandacht voor open en duidelijk leesbare gebouwen die van daglicht, materiaal en kleur.

Mijn doel is de wensen en ideeën van de opdrachtgever of gebruiker te vertalen in een gebouw. Door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren kan ik met mijn kennis en ervaringen een functioneel en kwalitatief hoogwaardig gebouw realiseren, een maatpak voor de gebruiker. Deze aanpak is belangrijk voor alle aspecten van het gebouw, waaronder ook de locatie en het interieur.

Ik onderhoud relaties met andere architecten, architectenbureaus, bouwkundigen, adviseurs en uitvoerende partijen. Zo kan een prettig proces ontstaan en kunnen vakkundige oplossingen worden gecreëerd. Met deze mensen en bedrijven kan ik de grote projecten binnen de gestelde tijd realiseren en is de continuïteit gewaarborgd.
Door goede communicatie en een flexibele instelling kan ik u ook vakkundig adviseren en de zorg rondom het bouwproces wegnemen.